Postet på

Sun Chlorella reduserer alkoholens negative sideeffekter

Alkohol er verdens mest utbredte rus- og nytelsesmiddel. Det kjemiske navnet er etanol og 20% av den absorberes i blodstrømmen direkte fra magesekken og 80% fra tynntarmen. I kroppen vil mesteparten av alkoholen brytes ned til acetaldehyd. Denne giften er skyld i mye av ubehagsfølelsen «dagen derpå». Jo hurtigere acetaldehyden brytes videre ned til eddiksyre, karbondioksid og vann i kroppen, desto mindre sjanse er det for at alkoholen forårsaker ubehag og kvalme – og mindre skallebank dagen derpå. Store deler av befolkningen antas å ha redusert evne til å bryte ned alkohol i kroppen. De får en økt opphopningen av acetaldehyl etter alkoholkonsum, som kan medføre diverse psykisk ubehag, økt rødliget i ansikt, hjertebank og søvnighet.

Studie på Sun Chlorella

Sun Chlorella har i årtier hatt renommé som «hangoverpille» i Japan. I 2011 ble det presentert en studie som dokumenterer denne effekten: «The effect of Chlorella on the alcohol metabolism of healthy volunteers» (1): 6 voksne personer inntok et måltid mat sammen med 40 små Sun Chlorella-tabletter (9 g), og drakk så 1/2-1 liter øl (4 %) avhengig av kroppsvekt, en halv time etterpå. Dette ble fulgt opp med analyser av blodet og utåndingsluften. Symptomer som søvnighet, raske hjerteslag og «rødheten» i ansiktet ble målt med VAS-metoden (visual analog scale testing), og resultatene ble sammenlignet med en kontrollgruppe.

Resultater og konklusjon

Inntak av Sun Chlorella før konsumet av alkohol ga en betydelig (signifikant) reduksjon i blodets etanolkonsentrasjon. Acetaldehyd-konsentrasjonen i blodet og etanolkonsentrasjonen i utåndingsluften minket. Man observerte også en betydelig reduksjon i søvnighet, raske hjerteslag og mindre rødhet i ansiktshuden i Sun Chlorella-gruppen. Det ble konkludert med at inntak av Sun Chlorella kan styrke alkoholmetabolismen hos friske voksne.

Kilder:

  1. Masako SAITO et al, The effect of Chlorella on the alcohol metabolism of healthy volunteers, Presented at the Annual Meeting of the Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *