Tilslørte bondepiker med eplemos

Vår ambassadør Basilico deler sin faste 17.mai dessert: Tilslørte bondepiker med eplemos – en lettvint og god dessert som passer til både store og små. Instagram: @basilico.no


Slik gjør du

Steg 1

Forvarm ovnen på 200 grader. Rør sammen 230 gram valnøtter, honning og sukker. Ha nøttene over på et bakebrett med bakepapir. Sett brettet inn i ovnen og stek nøttene i 4-5 minutter. La nøttene avkjøles før du tar dem i bruk. Valnøttene som ikke ble karamellisert kan brukes som garnityr.

Steg 2

Pisk kremfløte og vaniljesukker sammen til det blir en myk og luftig krem. Hakk opp de karamelliserte nøttene.

Steg 3

Denne desserten er enkel å sette sammen, bruk porsjonsglass som base og start med å legge et lag av eplemos i bunnen av glassene. Legg eplemos, krem og karamelliserte valnøtter lagvis oppå hverandre. Strø finmalt kanel og eventuelt spiselige blomster mellom lagene.