Tart Cherry-gele

Tart Cherry (surkirsebær) er rik på smak og farge. Denne geleen blir garantert en suksess-dessert i julen!

Oppskrift: Thorun Ranes
Foto: Kevin C. Bækkevold


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Bruk et høyt smalt glass der du rører sammen 3 ss vann og 1,5 ts gelatinpulver.

Steg 2

La det stå et minutt å svelle.

Steg 3

Varm opp kokosmelken i en kjele.

Steg 4

Rør inn sukker og Steviosa-dråpene.

Steg 5

Hell den varme blandingen over gelemassen i den høye glasset og rør til det løser seg opp.

Steg 6

Tilsett Tart Cherry og bland godt.

Steg 7

Fyll i passende glass og sett i kjøleskap til geléen er stivnet. Topping kan ffor eksempel være litt pisket krem og noen kirsebær.

Steg 8

NB! Skal du lage Konfekt-kaken (se oppskrift) og ønsker å ha biter av Tart Cherry-gele i den så bruk 2 ts gelatinpulver til 2 ss vann samt de andre ingrediensene. Hell geleen over i en flat form m/kant som er dekket med plastfolie før du setter den kjølig og den stivner. Så kan du skjære biter å ha i kaken.