Steg 1
Kutt gulrøttene i grove biter og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 2
Varm opp 2 ss Cocosa Gourmet Chili i vannbad, bare så det akkurat blir flytende.
Hell chilioljen over gulrøttene og drys litt salt over.
Steg 3
Stek på 200 grader i 30-40 minutter til gulrøttene har fått en gyllen stekekant.
Steg 4
Når gulrøttene har stekt i ca 20 minutter, legg tomatene hele ved siden av på samme stekebrett. De trenger ikke like lang steketid som gulrøttene, de skal bli helt myke og falle litt sammen.
Steg 5
Mens gulrøttene og tomatene steker, kutt løken og ingefæren og i grove biter og surr i en kjele med 1 ss chili olje.
La det surre til løken har blitt blank.
Steg 6
Tilsett så kraften eller buljonterning med 1 liter vann.
La det småkoke litt. Ha så gulrøttene og tomatene oppi kjelen.
Steg 7
La det avkjøles litt før du kjører alt i en blender til den er kremete og klumpfri.
Steg 8
Hell det så tilbake i kjelen igjen. Ha oppi kokosmelken, gurkumeie limesaft og varm opp til kokepunkt.
Steg 9
Smak til med litt salt og evt mer lime.
Topp med frisk gressløk og Cocosa Chili kokoschips rett før servering.
Super godt med litt spicy crunch som topping.
Steg 10
Ønsker du ristet rugtoast til, smør et par skiver rugtoast med cocosa chili oil og stek i ovnen i 10-15 minutter til de blir sprø kantene.