Smuldrepai med eple

Smuldrepai med epler – perfekt til den norske eplehøsten!

Foto og oppskrift: Marte Nymo Østgaard


Slik gjør du

Steg 1

Forvarm ovnen på 175-200 grader med over og undervarme.

Steg 2

Skrell eplene og skjær de i små biter. (Norske epler har veldig tynt skall, så det er ikke nødvendig å skrelle de)

Steg 3

Fres eplene i en stekepanne med vann og Cocosa sukker i ca 5 min, til sukkeret har smeltet og eplebitene er blitt myke.

Steg 4

Fordel eplebitene utover i en paiform (kan også fint bruke en annen ildfast form).

Steg 5

Smuldre romtemperert smør (evt. smør og kesam) og mel med fingrene. Tilsett deretter havregryn, sukker, hakkede nøtter og kanel. Bland godt.

Steg 6

Dryss blandingen jevnt over eplebitene.

Steg 7

Stek formen midt i ovnen i ca 35 min, til toppen blir gyllen og sprø.

Steg 8

Avkjøles litt før servering, og server med vaniljesaus/is.