Steg 1
Forvarm ovnen på 175-200 grader med over og undervarme.
Steg 2
Skrell eplene og skjær de i små biter. (Norske epler har veldig tynt skall, så det er ikke nødvendig å skrelle de)
Steg 3
Fres eplene i en stekepanne med vann og Cocosa sukker i ca 5 min, til sukkeret har smeltet og eplebitene er blitt myke.
Steg 4
Fordel eplebitene utover i en paiform (kan også fint bruke en annen ildfast form).
Steg 5
Smuldre romtemperert smør (evt. smør og kesam) og mel med fingrene. Tilsett deretter havregryn, sukker, hakkede nøtter og kanel. Bland godt.
Steg 6
Dryss blandingen jevnt over eplebitene.
Steg 7
Stek formen midt i ovnen i ca 35 min, til toppen blir gyllen og sprø.
Steg 8
Avkjøles litt før servering, og server med vaniljesaus/is.