Sjokolade- og mintmousse

laktosefri, glutenfri
Sjokolade- og mintmousse

Deilig sjokolademousse med mintsmak.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Smelt sjokoladen over vannbad.

Steg 2

Når sjokoladen har smeltet, settes bollen til side og du tilsetter vannet - en spiseskje av gangen piskes inn.

Steg 3

Pisk godt, til du får en jevn og fin blanding. Pisk inn Udo's Choice, mintekstrakt og peppermynteolje.

Steg 4

Pisk eggehvitene til de er kremaktige.

Steg 5

Tilsett kremotartari/bakepulver og fortsett piskingen til eggehvitene er stive.

Steg 6

Fold ca 1/4 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen for å gjøre den lettere.

Steg 7

Fold deretter inn resten. Dette må gjøres forsiktig, men raskt, for å unngå at blandingen blir kornete.

Steg 8

Hell blandingen i 8 til 12 porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet til de er stive - ca 4 timer. Server med revet sjokolade.

Næringsinnhold

Kcal pr 100 g: 351,2 g
Proteiner: 6,1 g
Fett: 30,6 g
Karbo: 11,6 g