Sjokolade-, mint- og banansorbet

laktosefri, glutenfri
Sjokolade-mint-og-banansorbet

Denne oppskriften gir ca 1 liter sorbet. I følge oppskriften skal man bruke en iskrem-maskin, men dersom du ikke har en slik, kan du gjerne sette blandingen i fryseren direkte.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Putt kakao og sjokolade i blenderen.

Steg 2

Kok opp vannet. Ta vannet av varmen og ha oppi mintbladene.

Steg 3

La dette trekke 1 minutt, ha deretter vann/mynteblader i blenderen.

Steg 4

Kjør blenderen en liten stund.

Steg 5

Ha deretter i de resterende ingrediensene og blend videre til du har en fin masse.

Hell blandingen i en stålbolle og dekk med bakepapir.

Steg 6

Sett blandingen i kjøleskapet og la den kjøles ned. Når blandingen er kald, tas den ut av kjøleskapet og bakepapiret fjernes.

Steg 7

Pisk godt og hell alt over i en iskremmaskin. Følg produsentens instruksjoner. Dersom sorbeten ikke blir helt fast, kan du skrape den ut av iskremmaskinen og sette den i fryseren i en times tid før servering.

Næringsinnhold

Kcal pr 100 g: 173,4 g
Proteiner: 1,5 g
Fett: 8,8 g
Karbo: 22,0 g