Saftig gulrotkake

Denne oppskriften på saftig gulrotkake fra Marte Nymo Østgaard er tilpasset langpanne, men kan lages som en høy rund kake med to lag. Pynt den med friske bær og du har den perfekte 17.mai kaken!


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Visp sammen olje og sukker. Enten for hånd eller ved bruk av miksmaster/kjøkkenmaskin).

Steg 2

Pisk inn eggene.

Steg 3

Deretter visp inn mel, kanel, bakepulver og natron.

Steg 4

Rør inn revet gulrot til slutt. Fordel deretter røren utover formen.

Steg 5

Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 til 40 min i langpanne, mens rundt 40 til 50 min i rund form (ettersom denne blir høyere).

Steg 6

Avkjøles før glasuren smøres på.

Steg 7

Rør sammen smør og melis til en smørkrem, bruk gjerne stavmikser dersom du har dette. Tilsett deretter vaniljesukker og kremosten og rør til jevn røre.

Steg 8

Dersom du ønsker å lage en rund kake med 2 like tykke deler, smør den nederste bunnen med kremosten før du tar legger på lokk nr 2 og smører deretter den med resten av smørkremen. Deretter pynt med friske bær og server.