Saftige scones med hint av kokos

Ferske og saftige scones til frokost – da snakker vi fin start på dagen!

Oppskrift og bilde: Marit Paulsen


Slik gjør du

Steg 1

Bløtlegg rosinene i minst 15 minutter i varmt vann. Bløtlegg gjerne natten over.

Steg 2

Ha speltmel, havremel, kokosmel, bakepulver, salt og kokosblomstsukker i en bakebolle, og bland det godt sammen.

Steg 3

Tilsett deretter olje, gresk yoghurt, melk og rosin, og rør det sammen. Deigen trenger ikke eltes.

Steg 4

Ha litt speltmel på et bakepapirkledd stekebrett, og hell over deigen. Form deigen til en rund kake. Ha gjerne litt speltmel på fingrene så blir den enklere å forme.

Steg 5

Skjær forsiktig i fire stykker, uten å skjære helt igjennom.

Steg 6

Stekes ved 200 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.