Riskrem

Tradisjonsrik riskrem i sukkerfri variant.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Risengrynsgrøt:
Kok opp vann og tilsett salt og ris.

Steg 2

La risen koke på svak varme til vannet er nesten kokt inn.

Steg 3

Spe med melk og la koke ca. 45 min. til den er passe tykk. Blir den for tykk spe med litt mer vann eller melk.

Steg 4

Riskrem:
Visp fløte og Steviosasukker til luftig krem.

Steg 5

Bland kremen i grøten, og pynt eventuelt med litt hakkede mandler.

Steg 6

Rød saus:
Ha bringebær og vann i en kjele og kok opp.

Steg 7

Sil sausen slik at bringebærene skilles ut (disse kan f.eks. brukes i en Smoothie senere).

Steg 8

Ha sausen tilbake i kjelen og kok opp med Steviosa sukker.

Steg 9

For å få en tykk saus, jevnes sausen med johannesbrødmelet som røres inn når sausen koker og til du får den passe tykk.

Steg 10

Avkjøl litt, og server gjerne litt lunken saus over riskremen!