Pizza Margherita

En herlig pizza margherita med grov speltbunn og økologiske råvarer fra Maria Uldahl – Grønn matglede


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Rør sammen mel, tørrgjær og 1/2 ts salt. Ha i 2 ss olje og 2,5 dl lunkent vann.

Steg 2

Bland godt og elt i 6-7 minutter til en fin deig. Den skal ikke være klebrig, for den må være lett å kjevle ut. Spe med litt mer vann eller mel hvis deigen blir for tørr eller våt.

Steg 3

La deigen heve på en lun plass i 30 minutter.

Steg 4

Forvarm ovnen til 225ºC.

Steg 5

Del deigen i to emner. Trykk og kjevle dem ut til to runde pizzabunner. Bruk gjerne bakepapir, slik at du slipper å styre med å få pizzabunnen over på bakepapir etter at du har kjevlet den ut.

Steg 6

Bruk en spiseskje til å smøre på 5-6 ss tomat passata.

Steg 7

Strø over ½ ts salt. Kutt mozzarella i tynne skiver og legg på pizzaene. Avslutt med å drysse over grovhakket basilikum.

Steg 8

Stekes nederst i ovnen i cirka 10 minutter. Bruk gjerne viftefunksjon med undervarme hvis du har det. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn og hvilken funksjon du bruker, så følg godt med. Når osten er smeltet og gyllen, og pizzakantene er sprø, så er pizzaen ferdig! TIPS: Bruk gjerne pizzasten hvis du har det! Da får du ekstra sprø pizzabunn.