Pesto

glutenfri, lavkarbo
grønn-pesto

Hjemmelaget pesto er helt himmelsk godt – når du har smakt denne går du garantert ikke tilbake til «kjøpe-pesto». Dette er en utrolig enkel oppskrift som gir et helt fantastisk resultat.


Slik gjør du

Dette trenger du

  • 1 potte basilikum
  • 1 liten bunt persille
  • 1 liten pakke ruccola-salat
  • 1-2 hvitløksfedd
  • ca 80 g pinjekjerner
  • ca 80 g parmesanost, revet
  • 250 ml Udo's Choice 500ml
  • Salt og pepper

Steg 1

Klipp av bladene på basilikumen og ha finhakket/presset hvitløk, persille, basilikum og ruccola i en blender eller stavmikser sammen med oljen. Blend grovt.

Steg 2

Tilsett pinjekjerner og reven parmesan, blend i et par sekunder til. Smak til med salt og pepper.

Steg 3

La helst pestoen stå og godgjøre seg noen timer i kjøleskap før servering. Serveres som tilbehør til fisk, kjøtt- eller grønnsaksretter, som pastasaus, på brødskiva etc.

Pestoen holder seg godt i kjøleskap i opp til 2 uker, eventuelt kan du fryse den i opptil 3 måneder.

Næringsinnhold

Kcal pr 100 g: 601,5 g
Proteiner: 9,8 g
Fett: 63 g
Karbo: 3,3 g