Persisk kylling med pesto

Kyllingen blir med ett litt mer eksotisk når man tilsetter litt persisk krydder som gurkemeie og kanel. Lille Linnea serverer den smakfulle kyllingen med pesto og squash-pasta.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Sett ovnen på 200 grader.

Steg 2

Legg kyllinglårene i en ildfast form, gjerne med litt olje i bunnen. Det gir god smak.

Steg 3

Krydre lårene godt med kanel, gurkemeie og spisskummin i ca lik mengde. Kvern over svart pepper til slutt og sett kyllingen inn i ovnen.

Steg 4

La den steke i ca 25-30 minutter.

Steg 5

Når det er ca 20 minutter igjen av kyllingens steketid kan du begynne å lage squashpasta.

Steg 6

Finn frem en panne og bruk en spiralizer til å lage spaghetti av squashen.

Steg 7

Tilsett 1-2 ss stekeolje til spaghettien og stek den på middels varme til den har blitt myk/ønsket konsistens. Tilsett litt salt eller urtesalt etter ønske.

Steg 8

Finn frem en liten panne og tørrist pinjekjernene på svak varme.

Steg 9

Del dadlene i små biter og legg i pannen. La de ligge og varme seg med pinjekjernene til kyllingen er ferdig.

Steg 10

Ta kyllingen ut av ovnen og server den straks på en tallerken med squashspaghetti, pesto, & salat.

Steg 11

Strø pinjekjerner og dadler over salaten og hell over litt linfrøolje ved servering.