Pastareder med gul og grønn pesto

Ta frem ditt stekebrett med muffinsformer og lag disse nydelige pastareder med gul og grønn pesto. Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med Maria Uldahl. Hennes blogg: mariauldahl.com og Instagram: @mariauldahl


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Forvarm stekeovnen til 200ºC.

Steg 2

Kok opp lettsaltet vann til pasta. Speltspagettien fra Helios skal koke i ca. 7 minutter. Den skal være al dente, og det er viktig at den ikke knekker når du legger den i gryta.

Steg 3

Når spagettien er kokt så skyller du den i kaldt vann. Finn frem to boller og ha halvparten av spagettien i hver sin bolle. Tilsett så gul pesto i den ene og grønn pesto i den andre. Vi bruker ca. halve glasset med pesto. Bland pestoen godt inni pastaen.

Steg 4

Bruk en sleiv og en gaffel til å snurre pastareder, og legg dem i hver sin form på stekebrettet. Kutt mozzarellaen i biter og legg oppå pestoredene. Trykk gjerne osten litt ned i pastaen.

Steg 5

Pastaredene stekes litt høyt i ovnen (øverste eller nest øverste rille) på 200ºC i cirka 13-15 minutter, til osten er smeltet. Vent 2-3 minutter etter de er tatt ut av ovnen, før du legger dem på serveringsfat eller tallerken.

Steg 6

Serveres med gode tomater, gjerne små, søte cherrytomater!