Matcha-hjerter

Matcha er laget av finmalt pulver fra unge teblader og gir en fantastisk grønn farge til disse nydelige matcha-hjertene!

Oppskrift: Thorun Ranes
Foto: Kevin C. Bækkevold


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Bruk et høyt smalt glass der du rører sammen 2 ss vann og 2 ts gelatinpulver.

Steg 2

La det stå et minutt for å svelle.

Steg 3

Ha kokosmelken, matcha og sukkeret i en kjele.

Steg 4

Rør mens du varmer opp blandingen. Hell så den varme blandingen over gelemassen i den høye glasset og rør til gelatinen er løst opp.

Steg 5

Rør inn presset appelsinsaft.

Steg 6

For å få matchaen til å løse seg helt opp (unngå små grønne klumper) er det lurt å bruke en stavmixer på blandingen til slutt.

Steg 7

Ønsker du å lage Matcha-hjerter som her, bruk hjerte-silikonformer som du fyller opp med blandingen, og sett i kjøleskap til den er stivnet.

Steg 8

Trykk ut hjertene, og oppbevar dem kjølig.

Steg 9

Du kan også fryse hjertene og dyppe dem i smeltet sjokolade for å få en annen variant. Pynt med for eksempel gullstøv som man pensler på (fås hos Cacas eller i enkelte dagligvarebutikker).

Steg 10

Du kan også bruke denne oppskriften til å lage et brett gele for å ha til Konfekt-kaken (se egen oppskrift). Hell da gelen over en liten form dekket med plastfolie. Når den er stivnet i kjøleskapet kan du skjære strimler/biter å ha i kaken.

Betalingsmetoder


Fraktalternativer



Om Soma.no

På Soma.no finner du kosttilskudd, supermat og økolgiske matvarer, og naturlige kroppspleie-produkter. Vi har også masse oppskrifter, samt guider og artikler.



© Soma.no / Netthandelsgruppen AS 2018, Org.nr. 913661001 MVA, Ryensvingen 9, 0680 Oslo, Norge