Marsipan-brownies

glutenfri

Deilige, saftige brownies med glutenfritt mandelmel. Lag din egen marsipan hvis du ønsker brownies uten sukker:

Blend 100 g mandler med skall til fint mel (eller bruk mandelmel). Hakk og blend 3 tørkede aprikoser og 4-5 dadler sammen med så lite kokende vann som mulig. Fruktene skal ha purè-konsistens. Elt purèen inn i mandelmelet. Tilsett ev. mer mandelmel, hvis massen ikke er fast nok. Legg marsipanen i kjøleskapet et par timer, før du bruker den.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Findel dadlene i en kjøkkenmaskon. Hvis de ikke er veldig bøte, legg de i vann først.

Steg 2

Riv marispanen grovt. Hakk mandlene.

Steg 3

Rør dadler, marsipan, mandler, mandelmel og kakao sammen.

Steg 4

Tilsett en klype salt og oljen.

Steg 5

Rør til slutt i eggene, ett om gangen.

Steg 6

Legg bakepapir i en form (ca 16x16 cm).

Steg 7

Bred deigen ut i formen og stek på 175 grader i 25-30 minutter.

Steg 8

La kaken avkjøle og skjær den ut i små kvadratiske brownies.