Kremet selleri- og purresuppe m/pastinakk-chips

laktosefri, glutenfri
Kremet selleri- og purresuppe med pastinakk-chips

Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Kutt purre og rotselleri i biter, det blir ca ½ liter av hver. Finhakk soltørkede tomater og hvitløk.

Steg 2

Fres purre og selleri mykt, men ikke brunt. Tilsett hvitløk, soltørket tomat, timian og eddik, og fres dette sammen med de øvrige ingrediensene i et par minutter.

Steg 3

Hell over vann og krydre med salt og pepper (ikke for mye, de soltørkede tomatene kan inneholde litt salt). Kok i ca 30 minutter, til alt er mykt.

Steg 4

Fjern timiankvisten og bland alt med stavmikser til blandingen er jevn og fin. Smak til med salt, pepper og eventuelt eddik.

Steg 5

Bruk en potetskreller og lag lange, tynne skiver av pastinakk.

Steg 6

Fyll Cocosa Pure i en kjele med tykk bunn, slik at du får et lag på 1-2 cm olje.

Steg 7

Varm opp oljen til det freser litt når du har i en bit pastinakk Friter pastinakkskivene, litt av gangen, til de er gylne, og la dem deretter kjøles ned litt på en bit hodholdningspapir.

Steg 8

Pynt suppen med en håndfull pastinakkchips. Nyt!