Steg 1
Kutt purre og rotselleri i biter, det blir ca ½ liter av hver. Finhakk soltørkede tomater og hvitløk.
Steg 2
Fres purre og selleri mykt, men ikke brunt. Tilsett hvitløk, soltørket tomat, timian og eddik, og fres dette sammen med de øvrige ingrediensene i et par minutter.
Steg 3
Hell over vann og krydre med salt og pepper (ikke for mye, de soltørkede tomatene kan inneholde litt salt). Kok i ca 30 minutter, til alt er mykt.
Steg 4
Fjern timiankvisten og bland alt med stavmikser til blandingen er jevn og fin. Smak til med salt, pepper og eventuelt eddik.
Steg 5
Bruk en potetskreller og lag lange, tynne skiver av pastinakk.
Steg 6
Fyll Cocosa Pure i en kjele med tykk bunn, slik at du får et lag på 1-2 cm olje.
Steg 7
Varm opp oljen til det freser litt når du har i en bit pastinakk Friter pastinakkskivene, litt av gangen, til de er gylne, og la dem deretter kjøles ned litt på en bit hodholdningspapir.
Steg 8
Pynt suppen med en håndfull pastinakkchips. Nyt!