Kokosyoghurt med melkesyrebakterier

Se hvordan du kan lag din egen kokosyoghurt!


Slik gjør du

Steg 1

Rør kokosmelken jevn (den skiller seg ofte i en boks der du får en tykk masse på toppen og vann på bunn).

Steg 2

Bland godt sammen litt av melken sammen med fos-pulveret i et glass. Er det første gang du lager yoghurt må du røre inn bakterier.

Steg 3

Bruk en kapsel (kun pulveret) og rør godt inn. Har du laget yoghurt tidligere bruker du kun ½ dl av den og blander inn.

Steg 4

Tilsett resten av kokosmelken og bland godt sammen.

Steg 5

Yoghurten trenger å stå varmt med et lokk løst på. Det er best med temperatur mellom 42-46 grader. Det tar ca. 6-12 timer. Fint å bruke en yoghurt maskin/dehydrator. Når du ser at den skiller seg med lys veske i bunn er den ferdig.

Steg 6

La yoghurten avkjøles før du rører godt rundt og setter på tett lokk. Sett den i kjøleskap slik at den får tykne. Det tar gjerne et døgn. Oppbevares i kjøleskap. Holdbar ca. 1 uke. Smak til med Steviosa eller annent søtning, eller tilsett f.eks. bær, frukt eller granola.