Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Kokosmakroner hører julen til. Prøv disse med kokosolje og kokossukker, trukket med deilig mørk sjokolade!

Foto og oppskrift: Andrea Kristiane Petersen


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Sett ovnen på 175 grader.

Steg 2

Stivpisk eggehvitene.

Steg 3

Bland kokosmasse og sukker i en annen bolle.

Steg 4

Varm opp 5 ss Cocosa til den blir flytende og bland dette godt inn i kokos- og sukker massen.

Steg 5

Tilsett eggeplommen og Stevisosa-dråper.

Steg 6

Vend tilslutt inn de stivpiskede eggehvitene forsiktig.

Steg 7

Lag straks små makrontopper på et bakepapirkledd stekebrett og stek makronene i ca 15 min til de er gylne.

Steg 8

Avkjøl på rist.

Steg 9

Når kokosmakroner er helt avkjølt kan du starte med sjokoladetrekket. Smelt sjokolade i vannbad og dypp makronene en etter en og sett de kaldt så sjokoladen stivner.

Steg 10

Strø gjerne kokosmasse på toppen for ekstra god smak!