Steg 1
Begynn med kakebunnene: Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin. La den bli ordentlig stiv, slik at du ser at det blir spor når du pisker.
Steg 2
Mål opp 1 dl kokosmel og bland denne med vaniljesukker og bakepulver. I en annen skål/bolle blander du kokosmelk, saft og revet skall av sitron.
Steg 3
Vend så det tørre og det våte inn i eggedosisen – litt av gangen, mens du rører veldig forsiktig. Eggedoissen vil kollapse litt, men kokofibersmelet vil trekke til seg så mye fuktighet at den etter hvert vil svele ut igjen.
Steg 4
Sitroncurden kan lages opp til en uke i forveien. Oppbevares i kjøleskap, og i romtemperatur de siste 30 min før bruk. Slik lager du den:
Steg 5
Vask 1 sitron godt og riv skallet fra halve sitronen. Press saften fra alle sitronene til du har 1 dl.
Steg 6
Skill eggene, og ha de i en kjele sammen med sitronsaften, skallet og sukker. Kok opp på medium varme, og rør hele tiden. Dette gjør du for å unngå at det blir eggerøre.
Steg 7
Når den begynner å boble skrur du ned til svak varme og lar den koke vider i 5-10 minutter, mens du rører med jevne mellomrom. Kremen skal nå bli tykk og seig, uten klumper.
Steg 8
Skru av varmen, men la kjelen stå på platen. Tilsett biter av kakaosmør gradvis mens du rører. Fortsett å rør til alt smøret har smeltet. Trekk til siden og la curden avkjøle seg til romtemperatur.
Steg 9
Så til kokoskremen: Sett en hermetisk boks med kokosmelk i kjøleskapet. Bruker du kokosmelk med lav fettprosent kan du sette den i fryseren den siste halvtimen før bruk. Du vil da se at kokosen deler seg med et tykt fettlag på toppen og kokosvann i bunn. Det er kun det på toppen du skal bruke. Ha dette over i en bolle.
Steg 10
Tilsett 1 ts søtning (jeg har brukt Cocosa kokossirup som gir en søt, nøtteaktig smak), 1 ss av sitroncurden, og evt. 1 ss smeltet kakaosmør. Kakaosmøret brukes for at kremen skal bli hardere når den stivner, men om du har en kokosmelk med høy fettprosent behøver du ikke kakaosmøret i tillegg.
Steg 11
Pisk så sammen i ca. 5 minutter til du får en fyldig krem.
Steg 12
Sett sammen kaken: skjær rundt kanten på kakeformene slik at de løsner og vipp forsiktig de to kakebunnen ut. Har du laget én stor bunn skjærer du denne i to deler.
Steg 13
Legg en del nederst, smør på et tykt lag med sirtoncurd og brer deretter et lag med kokoskrem over.
Steg 14
Sett på lag 2 og gjenta prosessen med det du har igjen av både curd og krem.
Steg 15
Dryss til slutt over med kokosflak eller kokosmasse.
Steg 16
Sett i kjøleskapet minimum 30 minutter før servering, men jo lenger jo bedre. Denne kaken blir nemlig bare saftigere over natten, og kokoskremen får da tid til å stivne ordentlig.