Ketsjup – basisoppskrift

ketsjup

Jeg holder ofte kurs hjemme på kjøkkenet mitt. Dette er oppskriften som de fleste kursdeltakere trekker frem som den store smakshöjdaren. Den er enkel å få til og gir deg helt enkelt et sunt alternativ.
Jeg bruker fermentert ketsjup i alt mulig, alt fra dressinger til å spre over pizzabunnen, som base i tomatsuppe og i gryteretter. Overalt der du ellers ville brukt tomater, kan du fint bruke ketsjup, men prøv deg frem, det er balansen mellom kombinasjonen av smaker som gjør at fermentert ketsjup kan løfte smaksbildet.

Tips: Hell den fermenterte ketsjupen over i en tom ketsjupflaske, så faller den kanskje lettere i smak hos barna. Men smak alltid på fermentert ketsjup før du serverer barna! Du kan risikere at den er overgjærer. Det kan bli en skjellsettende smaksopplevelse som kan sørge for at barna dine ikke vil smake på dine fermenterte vidundre igjen.


Slik gjør du

Dette trenger du

  • 3 glass
  • 1/3 kopp
  • 1/4 kopp
  • 2 ss
  • 1 ss
  • 1 ts allehånde
  • 1 fedd hvitløk, bruk hvitløkspressen

Steg 1

Bland alle ingrediensene i en skål og ha over i et glass med lokk.

Steg 2

Fermenter i romtemperatur i 2-4 dager. Smak allerede etter to dager siden overgjæret ketsjup ikke er det minste godt.

Steg 3

Lagre ketsjupen i kjøleskap når du synes den smaker rundt og godt, akkurat som ketsjup skal.