Kanelsnurrer med eplemost

Kanelsnurrer med en liten vri! Du kan selvfølgelig fylle de med kanel, smør og Cocosa sukker hvis du ønsker.
Foto og oppskrift: Marte Nymo Østgaard


Slik gjør du

Steg 1

Bland sammen alt det tørre.

Steg 2

Varm melk til kroppstemperatur og rør inn fiber sirup, steviosa dråper og cocosa olje.

Steg 3

Tilsett melkeblandingen i det tørre og elt deigen godt i en eltemaskin (kan også eltes for hånd). Tilsett mer mel om nødvendig til deigen slipper kanten.

Steg 4

Hev deigen på en lun plass til dobbel str. (ca.1 time). Dette kan variere etter temperatur og hvilken meltype du bruker.

Steg 5

Sett stekeovnen på 200 grader.

Steg 6

Kna deigen godt og kjevl ut til en rektangel.

Steg 7

Fjern kjernehus på eplene og del opp i mindre biter. La eplene koke helt møre, Tilsett mer vann dersom eplene kokes tørre.

Steg 8

Tilsett 1 dl cocosa sukker og 2 ts kanel. Dette kokes sammen til eplene er møre. Deretter kjøres alt sammen med en stavmikser.

Steg 9

Avkjøl til romtemperatur før det smøres utover deigen.

Steg 10

La kanelsnurrene etterheve i ca. 30 min på en lun plass.

Steg 11

Pensle med sammenvispet egg eller vann før det settes inn midt i ovnen i ca 15- 20 min. Dette kan variere fra ovn til ovn, så følg med.