Julefondant

Denne sjokoladefondanten er verdt å prøve! Server gjerne med litt iskrem eller pisket krem ved siden av. Nam...

Oppskrift: Thorun Ranes
Foto: Kevin C. Bækkevold


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Smelt sjokoladen sammen med Cocosa Extra Virgin i vannbad.

Steg 2

Rør blandingen jevn, og avkjøl til ca. fingervarm temperatur.

Steg 3

Rør (pisk lett) Cocosa sukker og egg sammen.

Steg 4

Bland sjokoladeblandingen og eggeblandingen sammen.

Steg 5

Sikt i melet, og rør det lett inn.

Steg 6

Ha blandingen i formene og fyll opp til ca. ½ cm under kanten.

Steg 7

Trykk en stor, eller evt. noen små, Ecuador sjokoladetrukne bær (enten kirsebær eller bringebær) ned i midten slik at de ikke synes.

Steg 8

La formene stå minimum en time i kjøleskap, men gjerne natten over.

Steg 9

Stek dem i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader. La formene stå ca. et minutt før du tar ut fondantene.