Honning- og blåbær sorbet med sitron

laktosefri, glutenfri
Honning- og blåbær sorbet med sitron

Denne oppskriften gir ca 1 liter sorbet. I følge oppskriften skal man bruke en iskrem-maskin, men dersom du ikke har en slik, kan du gjerne sette blandingen i fryseren direkte.


Slik gjør du

Dette trenger du

  • 9 dl blåbær
  • 3 dl honning
  • 115 ml friskpresset sitronsaft
  • 60 ml Udo's Choice 500ml
  • 2 ts revet sitronskall

Steg 1

Kjør blåbærene i en blender sammen med honning, sitronsaft og olje.

Steg 2

Hell blandingen i en stålbolle og rør inn det revne sitronskallet.

Steg 3

Dekk til og sett til avkjøling i kjøleskap.

Steg 4

Når blandingen er kald, tas den ut av kjøleskapet.

Steg 5

Pisk godt og hell alt over i en iskremmaskin.

Steg 6

Følg produsentens instruksjoner. Dersom sorbeten ikke blir helt fast, kan du skrape den ut av iskremmaskinen og sette den i fryseren i en times tid før servering.

Næringsinnhold

Kcal pr 100 g: 170,8 g
Proteiner: 0,6 g
Fett: 5,3 g
Karbo: 29 g