Havrekjeks med sjokolade og tranebær

Er du en av de som ser frem til jul, men ikke kaloriene. Det er fullt mulig å bake kaker uten sukker, og uten at det behøver å gå på bekostning av smak. Her har vår ambassadør Karoline Marberg laget havrekjeks med sjokolade og tranebær og erstattet sukker med Steviosa.


Slik gjør du

Steg 1

Forvarm ovnen til 180 grader.

Steg 2

Smelt kokosoljen.

Steg 3

Miks sammen kokosolje og Steviosa sukker med en kjøkkenmaskin/håndvisp.

Steg 4

Tilsett egg og Steviosa-dråper og miks litt til.

Steg 5

Bland sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle.

Steg 6

Tilsett litt og litt av det tørre i bollen med det våte.

Steg 7

Rør til slutt inn tranebær og sjokoladebiter.

Steg 8

Form så deigen til små baller som du trykker godt ned.

Steg 9

Stek i ca. 15 minutter, eller til kjeksen har begynt å bli gyllen i kantene.

Steg 10

La de avkjøle seg 10 minutter på stekebrettet før du flytter de over på en rist, og lar de avkjøle seg helt. Oppbevar i en lufttett beholder.