Gulrot- og pastinakkbrød uten mel

laktosefri, glutenfri
Gulrot- og pastinakk brød uten mel

Et godt og saftig brød med rotfrukter og sunne frø. Glutenfritt og laktosefritt.


Slik gjør du

Steg 1

Skjær rotfruktene i biter og kok dem myke i lettsaltet vann.

Steg 2

Mens dette koker opp, knus frøene til et grovt mel.

Steg 3

Smør en form (ca 20 x 20 cm) med litt kokosolje og stør over litt av frømelet.

Steg 4

Bland frømelet sammen med bakepulver og salt i en bolle.

Steg 5

I en annen bolle vispes egg sammen med litt eddik.

Steg 6

Hell vannet av rotfrukterna og mos samtidig som kokosoljen tilsettes.

Steg 7

Visp eggene i rotfruktsmosen og tilsett de tørre ingrediensene.

Steg 8

Hell massen over i formen og stek i ovn på 180 grader i ca. 35 minutter.

Steg 9

Dersom brødet blir litt for fuktig ved servering kan man med fordel varme skivene et minutt i brødristeren.