Grovt julebrød med rosiner

glutenfri
Julebrød

Deilig glutenfritt og grovt julebrød med rosiner fra vår ambassadør Karoline Marberg


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Ha gjær, Cocosa sukker og vann i en liten bolle. Rør godt til alt er oppløst. La blandingen stå i 10 minutter for å aktivere gjæren.

Steg 2

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle, og bland det godt sammen.

Steg 3

Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen eller vannbad. Bland deretter sammen de våte ingrediensene i en ny bolle.

Steg 4

Ha det våte og den aktiverte gjærblandingen i bollen med det tørre. Bland det sammen og elt deigen godt. Elt til slutt inn rosinene, til de er jevnt fordelt i deigen.

Steg 5

La deigen heve ca. 1 time på et lunt sted.

Steg 6

Ha litt jyttemel på benkeplaten og elt deigen godt. Del deigen i to og lag to runde, middels store brød.

Steg 7

Sett brødene på bakepapir og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La de etterheve i ca. 30 minutter.

Steg 8

Pensle brødene med sammenvispet egg. Skjær et par snitt i brødene, dersom du ønsker. Stek på 200 grader (over- og undervarme) i 25-30 minutter, eller til brødene har fått en gyllen skorpe. Avkjøl brødene på rist. Oppbevar dem gjerne i et kjøkkenhåndkle.

Steg 9

Brødet smaker aller best nystekt, men det er også veldig godt ristet dagen derpå.