Gresskarkjerne-smør

Gresskarkjerner har nyttige fettsyrer og mye sink, og frøene gir en spennende smak når du bruker dem til å lage smør.

Foto: Kevin Bækkevold
Oppskrift: Thorun Ranes


Slik gjør du

Steg 1

Ha gresskarkjerner og himalayasalt i en kjøkkenmaskin med kniv.

Steg 2

For å få smørkonsistens tar det ca. 10-15 minutter på høy hastighet (følg med underveis, og stopp innimellom der du rører i massen og får den ned fra kanten).

Steg 3

Etterhvert blir blandingen til en smøraktig, seig masse. Da har du i oljene og kjører videre i kjøkkenmaskin til smøret er godt blandet. Oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet.

Steg 4

Tips!
Liker du sjokoladepålegg og ikke tåler nøtter, kan dette smøret brukes til å lage et nydelig sjokoladepålegg. Da bruker du smørmassen og tilsetter 5 ss Supernature Kakaopulver, 2 ss Urtekram Kokossirup Økologisk, 1 ss Cocosa Sukker, 3 ss Cocosa MCT og 1 ss Cocosa Extra Virgin. Kjør alt sammen i kjøkkenmaskinen.

Betalingsmetoder


Fraktalternativer



Om Soma.no

På Soma.no finner du kosttilskudd, supermat og økolgiske matvarer, og naturlige kroppspleie-produkter. Vi har også masse oppskrifter, samt guider og artikler.



© Soma.no / Netthandelsgruppen AS 2018, Org.nr. 913661001 MVA, Ryensvingen 9, 0680 Oslo, Norge