Granola-bar

Vi elsker granola og digger granola barer! Perfekt som sunn snacks.
Oppskrift og foto: Kvardagsmat


Slik gjør du

Steg 1

Sett steikeomnen på 200 grader over- og undervarme.

Steg 2

Legg havregryn, solsikkekjerner og hakka mandlar utover eit bakepapirkledd steikebrett og plasser brettet midt i omnen. Rør rundt 1-2 gongar, og la steike i 15-20 min til det er gyllent.

Steg 3

Kok opp vatnent og legg dadlane i. La dei ligge i 5-10 min, slik at dei mjuknar litt opp. Kjør dadlar og vatn til ein jamn puré ved hjelp av ein blender eller ein foodprosessor.

Steg 4

Varm opp honning og peanøttsmør og rør til det blir ei jamn masse. Bland så inn daddelpuréen.

Steg 5

Ha dei røsta gryna over i ein bolle og bland inn kanel, salt, grovhakka aprikos og tranebær.

Steg 6

Hell honningblandinga over og bland godt saman.

Steg 7

Legg bakepapir i ei eldfast form på ca 20 x 20. (Mi form var 16 x 24.)

Steg 8

Trykk blandinga godt saman, ved hjelp av baksida på ei spiseskei eller knyttneven.

Steg 9

Sett den elefaste forma i den varme omnen igjen, og la granolablokka steike i 15-20 min til den er gyllen på toppen og har sett seg.

Steg 10

La granolblokka avkjøle heilt i forma før du deler den opp i passe bitar.

Steg 11

Oppbevarast i tett boks eller kan frysast om du vil ha dei lenge.

Betalingsmetoder


Fraktalternativer



Om Soma.no

På Soma.no finner du kosttilskudd, supermat og økolgiske matvarer, og naturlige kroppspleie-produkter. Vi har også masse oppskrifter, samt guider og artikler.



© Soma.no / Netthandelsgruppen AS 2018, Org.nr. 913661001 MVA, Ryensvingen 9, 0680 Oslo, Norge