Goji- og bringebærsorbet

laktosefri, glutenfri
Goji- og bringebærsorbet

Denne oppskriften på goji- og bringebær sorbet gir ca 1 liter sorbet. I følge oppskriften skal man bruke en iskrem-maskin, men dersom du ikke har en slik, kan du gjerne sette blandingen i fryseren direkte.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

La gojibærene trekke i eplejuicen i minst 1 time, eller til de blir myke.

Steg 2

Lag en purè av dette i en blender, hell det i en bolle.

Steg 3

Tilsett agavesirup og olje.

Steg 4

Lag en purè av bringebærene uten å ødelegge frøene

Steg 5

Pureen siktes gjennom en fin siv, slik at frøene skilles ut.

Steg 6

Deretter tilsettes pureen goji-/agave sirup/olje blandingen.

Steg 7

Bland godt og sett i kjøleskapet til blandingen er kald.

Steg 8

Når blandingen er kald, tas den ut av kjøleskapet og bakepapiret fjernes.

Steg 9

Pisk godt og hell alt over i en iskremmaskin.

Steg 10

Følg produsentens instruksjoner.

Steg 11

Dersom sorbeten ikke blir helt fast, kan du skrape den ut av iskremmaskinen og sette den i fryseren i en times tid før servering.

Næringsinnhold

Kcal pr. 100 g: 8,3 g
Proteiner: 1,7 g
Fett: 4,8 g
Karbo: 11,3 g