• Frakt kr 69,–
  • Fri frakt over kr 800,–
  • Gratis fakturabetaling
Soma.no
Soma.no
0

Glutenfri pai med pestobunn

Middels 8 Porsjoner Skriv ut oppskriften

Pai passer perfekt til både brunsj, lunsj eller middag, og denne blir garantert en favoritt rundt bordet på 17. mai! Bunnen er glutenfri, og har lav fodmap (magevennlig). Oppskriften er utviklet i samarbeid med Thea Falck fra Naturligsunn.com.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Bland fiberhusk og vann og la det svelle i ca 10 minutter.

Steg 2

Smuldre det romtempererte smøret , kokosoljen og melet og bland det sammen med fiberhuskblandingen.

Steg 3

Form til en fast klump med deig.

Steg 4

La paideigen stå i kjøleskapet i 10 minutter mens du smører en rund paiform med cocosa pure, setter ovnen på 200 grader og gjør klar fyllet.

Steg 5

Pisk egg og gurkemeie. Gurkemeie gir ikke noe smak av betydning, men tilfører nyttige antioksidanter.

Steg 6

Del oliven og fjern evtuelt steinen, skjær skiver av rødløk, del brokkolini i mindre busker og hell av laken på fetaosten.

Steg 7

Ta ut paideigen og legg den mellom to lag med bakepapir. Kjevl deigen helt flat og ha den over paiformen.

Steg 8

Trykk den godt ned i kantene, så den blir så tynn som mulig. Fjern eventuelle kanter som henger over.

Steg 9

Prikk den med en gaffel før du forsteker den på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter.

Steg 10

Når den er ferdig forstekt smører du et tynt lag med pesto på bunnen.

Steg 11

Deretter legger du i ingrediensene, smuldrer over fetaosten og heller eggeblandingen på toppen. Ha på litt nykvernet pepper og urtesalt.

Steg 12

Stek den ferdig i ca 30 minutter på nederste rille i ovnen. Server gjerne med en grønn salat ved siden av!