Glutenfri middagspai

glutenfri

Pai er herlig lett sommermat som kan nytes varm som kald. Denne glutenfrie middagspaien fra Marte Nymo Østgaard nytes med en enkel frisk salat og en god dressing.


Slik gjør du

Dette trenger du

  • Deig:
  • 2 dl (401500
  • 1 1/2 dl Cocosa Mel
  • 2 dl kesam
  • 2 ss Cocosa Extra Virgin kokosolje 500 ml
  • 1/2 ts salt
  • Juster med vann
  • Fyll:
  • 175 g stekt bacon
  • 1 paprika
  • 1 brokkoli
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 dl crème freishe
  • 2 egg, pisket
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • Raspet ost

Steg 1

Ha mel, salt, kesam, cocosaolje i en bolle og bland sammen. Juster deigen med vann. Arbeid deigen med fingrene til en fast konsistens det er lett og jobbe med. Deretter trykk den utover en smurt paiform av cocosaolje.

Steg 2

Forstek paien midt i ovnen på 180 grader i ca.10-15 min.

Steg 3

Lag fyllet mens paien forstekes i ovnen. Stek bacon sprøtt og la det renne av seg på kjøkkenpapir. Klipp det deretter opp i passelig store biter. Skjær brokkoli og paprika i små biter.

Steg 4

Pisk egg og melk i en bolle og krydre med muskatnøtt, salt og pepper. Rør inn litt raspet ost.

Steg 5

Fordel bacon, brokkoli og paprika over paien og hell over eggefyllet.

Steg 6

Stekes på midterste rille i ca.30-35 min. Kan variere fra ovn til ovn. Så følg med.