Foccaciabrød med hvitløk

Foccaciabrød med hvitløk er deilig tilbehør til høstens og vinterens supper og gryter. Stekes i langpanne (20 x 30 cm).


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør deigen lett sammen. Trenger ikke å eltes. Sett den til heving et lunt sted, gjerne med plast over.

Steg 2

Gjør klar langpannen med et bakepapir som du fordeler 1 dl Cocosa på. Det skal være et godt lag med olje i bunn og husk å olje sidene.

Steg 3

Etter ca. 40 min er deigen hevet til dobbelt størrelse og skal helles over i langpannen. Jevne deigen ut med oljete hender og sett til etterheving, ca. 30 min.

Steg 4

Lag små groper med fingrene på toppen av deigen og hell over 1 dl Cocosa-olje. Dryss Herbamare-salt over. Om du ønsker, klipp litt fersk basilikum i småbiter og ha over.

Steg 5

Stek brødet midt i ovnen på 230 grader i ca. 25-30 minutter. Brødet er ferdig når det har en gyldenbrun farge, er sprø i skorpen og har en hul lyd når du banker på det. Ta ut brødet og avkjøl det på rist.