Focaccia med ramsløk

Focaccia med deilig smak av salt og ramsløk. Ramsløk er naturens «hvitløk» og i Norge finner du den i lavlandet langs kysten fra Østfold til Trøndelag.
Focaccia er supert tilbehør til det meste, blant annet supper og gryter.


Slik gjør du

Steg 1

Løs opp gjæren i vannet og rør sammen med mel og salt. For hånd eller med kjøkkenmaskin.

Steg 2

Når deigen er jevn tilsetter du oljen og elter den jevn og rund.

Steg 3

Legg deigen i en bolle, smør med litt mer olje og la den heve under et fuktig kjøkkenhåndkle i ca 1 time.

Steg 4

Trykk deigen ut i en stor langpanne som er smurt med olivenolje. La den heve i ca 30 minutter under kjøkkenhåndkle.

Steg 5

Prikk så hull i deigen med fingertuppene nesten ned til bunnen.

Steg 6

Hell på en blanding av olivenolje og ramsløk og stek den i 250 grader i 10 min. Sett ovene ned til 200 grader og bak den til den er gyllenbrun.