Ecuador-sjokoladekake i langpanne

Denne langpanne sjokoladekaken er verdt å prøve! Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge. Kaken skal ikke være tørr, men ha en fuktig kjerne i midten. Oppskriften kan halveres og lages i springform. Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Smelt smøret i en kjele.

Steg 2

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokolade smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Steg 3

Pisk egg og Cocosa sukker til skikkelig tykk eggedosis.

Steg 4

Rør i sjokoladesmøret. Vend i melet til slutt.

Steg 5

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min.

Steg 6

Avkjøl kaken i langpannen. Smelt smøret til glasuren i en kjele sammen med kaffe.

Steg 7

Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte. Tilsett melis og rør glasuren glatt og klumpfri.

Steg 8

Smør sjokoladeglasuren over langpannekeken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har stivnet litt i konsistensen.
Del kaken opp i firkanter som løftes ut av langpannen.