Cocosa sjokoladekrem

laktosefri, glutenfri, lavkarbo
Cocosa sjokoladekrem

Denne herlige desserten, laget av Anita Breivold, er uten det meste – og likevel full av det meste. Den er uten hvitt sukker, uten mel (og dermed uten gluten), uten melk og uten egg. Men den er full av sunne, smakfulle og ekte byggeklosser for både kroppsceller, hjerneceller, og ikke minst ganen. Nyt en deilig sjokoladekrem med essensielle flerumettede fettsyrer fra Udo’s Choice, MCT-fettsyrer fra kokosolje, stevia-søtning uten kalorier med Steviosa, og deilig Ecuador 70%-sjokolade.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Sett en bakebolle i varmt vann i vasken. Ha i 1 ss Cocosa, og la dette smelte.

Steg 2

Bland inn Udo’s Choice, og rør inn kakaopulver, Steviosa sukker, Cocosa sukker og vaniljedråper.

Steg 3

Tilsett 1 ts pulverkaffe og la denne løse seg opp i væsken.

Steg 4

Hakk sjokoladen og nøttene i små biter, og rør halvparten av dette inn i sjokoladeblandingen.

Steg 5

Rør inn kokoskrem. Dette er det øverste laget på en boks kokosmelk, men du kan få kjøpt bokser med ren kokoskrem også.

Steg 6

Mos avokadokjøttet med gaffel eller en miksmaster til det får en kremkonsistens. Rør dette inn i sjokoladeblandingen.

Steg 7

Fyll sjokoladekremen i en bolle eller fordel i fire små porsjonsformer. Strø resten av de hakkede nøttene og sjokoladen over.

Steg 8

Nyt en fyldig og mørk dessert. God fornøyelse!

(Tips: Vil du ha desserten litt mildere og ikke så «mørk» i smaken, bruk litt mindre kakao, tilsett mer kokoskrem eller fløte, og noen dråper flytende Steviosa med karamellsmak.)

Næringsinnhold

Kcal. pr. 100 g: 300,0
Proteiner: 4,0 g
Fett: 30,0 g
Karbo: 4,0 g