Cocosa nøttesjokoladepålegg

laktosefri
Cocosa nøttesjokoladepålegg

En blanding med Cocosa Extra Virgin og MCT er en ideell base for hjemmelaget sjokoladepålegg, ettersom det gjør pålegget smørbart og mykt i kjøleskapstemperatur. Denne varianten inneholder ikke hvitt sukker, som vi har erstattet med en kombinasjon av Steviosa Sukker med Cocosa Sukker. Fordi den kan stå i kjøleskap trenger vi ikke annen konservering. Dette kan fort bli en favoritt for både store og små!


Slik gjør du

Steg 1

For å få av skallet på nøttene legger du de på et stekebrett i ca. 10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Pass på at de ikke svir seg. Ha et rent kjøkkenhåndkle klart og hell nøttene på dette.

Steg 2

Trykk/ gni/rull håndkledet over nøttene slik at du får av skallet på de fleste nøttene (ca. 200 g – ikke bruk de som skallet sitter mye igjen på).

Steg 3

Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin på fullt i omtrent 5 minutter, eller til oljen begynner å skille seg.

Steg 4

Ha i Cocosa Sukker når det gjenstår ca. 1 minutt.

Steg 5

Smelt sjokoladen, Cocosa Extra Virgin og Steviosa-dråpene i vannbad.

Steg 6

Hell massen over nøttesmøret og kjør alt sammen på lav hastighet.

Steg 7

Tilsett Cocosa MCT slik at alt blandes jevnt. Nå har du en fin og flytende blanding. Dersom du ønsker et pålegg med litt å bite i, kan du hakke litt hasselnøtter grovt og ha i blandingen før du heller over i et stort glass.

Steg 8

Ha på et lokk og sett i kjøleskap (blandingen blir stivere i kjøleskap). Holdbarhet i kjøleskap er ca 4 uker.