Cocosa-karameller

Cocosa-karameller

Deilig og superenkle karameller med kokosblomstsukker


Slik gjør du

Steg 1

Smelt smøret i en kjele/panne som er ca. 25 cm bred.

Steg 2

Tilsett alle de andre ingrediensene og kok opp, og rør i blandingen hele tiden mens det koker.

Steg 3

Kok i ca. 10 min, til massen blir tykkere og litt blank.

Steg 4

Da er den klar for å helles over i en form dekket med bakepapir. Pannen er veldig varm, så ikke la små barn håndtere den.

Steg 5

Jevn ut massen og la den stå til den er så avkjølt at du kan ta på den. Du kan nå skjære massen i biter med kniv.

Steg 6

Avkjøl helt i kjøleskap før du «brekker» opp bitene og oppbevarer i glass eller en boks med lokk, gjerne kjølig. Ønsker du å lage karameller i biter som du former og pakker inn i cellofanpapir må du passe på at massen er litt lunken og kan formes før du pakker de inn.

Steg 7

MINDRE SUKKER: Erstatt 100 g Cocosa Sukker med kun 50 g Cocosa Sukker og 2 ss Steviosa sukker.

SJOKOLADEKARAMELLER: Smelt 50 g Ecuador Organic 70 % sjokolade sammen med smøret. Disse karamellene blir myke.

KARAMELLER MED PEANØTT: Dryss peanøtter over massen med en gang du har massen på bakepapiret.