Aprikos Panna Cotta

Aprikos Panna Cotta

Aprikos inneholder antioksydantene alfakaroten og betakaroten, som beskytter synet og brukes av kroppen til å lage A-vitamin. Det inneholder også lykopen, som er godt for hjerte, og kalium, som regulerer blodtrykket.


Slik gjør du

Dette trenger du

Steg 1

Legg alle gelatinplatene i kaldt vann til de er myke.

Steg 2

Ha fløte og sukker i en kjele.

Steg 3

Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene og hell både frøene og stangen i fløteblandingen.

Steg 4

Kok opp blandingen.

Steg 5

Ta av varmen og fjern vaniljestangen.

Steg 6

Klem ut 4 stk gelatinplater og løs de opp i den varme fløten.

Steg 7

Aprikosfyllet lages ved å koke opp de bløtlagte aprikosene i en kjele med vannet og sukkeret.

Steg 8

Når de har kokt seg helt møre, bruk en stavmixer og mos de til en jevn masse.

Steg 9

Klem vannet ut av de 6 gelatinplatene og rør de inn i mosen til de er helt løst opp.

Steg 10

Ønsker du å lage lag på lag med Panna Cotta og aprikosfyll, hell deler av blandingene lagvis i et glass og la hvert lag stivne i kjøleskap/fryser før du heller på neste lag.