Slik tilfører du vegetabilsk omega-3 til kosten på en smart måte

Spis godt og variert, og tilfør kroppen mange sunne fettsyrer den trenger. Visste du at du kan få i deg hele 9 nøye utvalgte oljer fra plantefrø i en ss Udo’s Choice? Prøv den i alt fra smoothie til pesto.


Publisert: 28/09/2016

Du har sikkert fått med deg at det er viktig å få i seg nok omega-3. Kroppen lager selv de fleste fettsyrer den trenger, men noen må tilføres via kosten. Disse kalles essensielle fettsyrer. Omega-3-fettsyren alfalinolensyre (ALA) og omega-6-fettsyren linolsyre (LA) er begge essensielle fettsyrer som kroppen trenger, men ikke klarer å lage selv. Essensielle fettsyrer må derfor tilføres via kosten eller i form av kosttilskudd. Helsedirektoratet anbefaler at de bidrar med minst 3 prosent av energiinntaket, hvorav minimum 0,5 prosent bør være alfalinolensyre.

Det finnes ulike typer omega-3 fettsyrer. Vegetabilsk omega-3, som vi hovedsakelig finner i planter, og marint omega-3, som finnes nesten utelukkende i fisk og annen sjømat. Tilsetter du en spiseskje av oljeblandingen Udo’s Choice i et eller flere av dagens måltider får du tilført mange sunne vegetabilske fettsyrer som kroppen din trenger. Udo’s Choice passer like godt i havregrøten du spiser til lunsj eller i middagens salatdressing. Eller hva med en forfriskende omega-3-smoothie til frokost i morgen?

Ferskpresset, økologisk og vegetabilsk omega-3

Udo's Choice-oljeblanding er ferskpresset, økologisk, helt naturlig og vegetabilsk omega-3, 6 og 9. Oljeblandingen er kaldpresset og uraffinert, og inneholder en unik kombinasjon av 9 nøye utvalgte oljer fra plantefrø. Oljen er kaldpresset i et miljø fritt for lys og oksygen og skal ikke varmes opp eller brukes til steking, men kan tilsettes en rekke matretter.

Godt for kolesterolet

Udo’s Choice passer for alle, men er spesielt velegnet for vegetarianere som ofte har begrenset inntak av langkjedede omega-3-fettsyrer. Det at Udo’s Choice har et høyt innhold av alfalinolensyre (ALA), bidrar også til å opprettholde normalt kolesterolnivå.

Prøv disse tre oppskriftene som alle gir deg mange sunne fettsyrer kroppen trenger:

Kilde: matportalen.no