Studie: Menosan kan lindre og hjelpe mot overgangsplager

En klinisk studie viser at kosttilskuddet Menosan kan lindre og hjelpe mot de vanligste symptomene på overgangsalder – hetetokter og nattesvette. Sjekk resultatene fra studien her.


Text: Hans Ola Hevrøy
Publisert: 18/10/2017

Menosan fra A. Vogel kan redusere både intensiteten og hyppigheten på hetetokter og nattesvette. Det er konklusjonen etter at 69 kvinner i overgangsalderen mellom 48 og 66 år fikk testet effekten av kosttilskuddet i en studie. Kvinnene hadde vært i menopause i minst et halvår før behandling, og hadde minst fem hetetokter daglig. Ingen av kvinnene som var med på den åtte uker lange behandlingen hadde alvorlige sykdommer, og ingen tok andre medisiner med innflytelse på menopause-symptomer den siste måneden før studien startet.

Studien viste blant annet dette:
• Etter fire uker var gjennomsnittlig antall hetetokter redusert med 50 prosent
• Etter åtte uker var gjennomsnittlig antall hetetokter redusert med 64 prosent
• Antall hetetokter gikk fremdeles ned gjennom uke åtte, noe som indikerer at videre reduksjoner er sannsynlig ved videre behandling.

Jo mer intense hetetokter, dess bedre resultat:
• Milde hetetokter ble redusert med 46 prosent
• Moderate hetetokter ble redusert med 62 prosent
• Kraftige hetetokter ble redusert med 79 prosent
• Meget kraftige hetetokter ble redusert med 100 prosent

Derfor kan Menosan hjelpe

Hva er det som er så bra med Menosan? Jo, det er et naturlig kosttilskudd basert på urter. Produktet inneholder ekstrakt av fersk salvie, som tradisjonelt har blitt brukt til å lindre overgangsplager som hetetokter og nattesvette. Salviebladene er av meget høy kvalitet, og er økologisk dyrket i A. Vogels egne åkre i Sveits.

Produktet inneholder ikke soya, og kan brukes alene eller i tillegg til østrogenbehandling. Det kan også brukes over lange perioder. Sammen med den lindrende effekten gjør dette at Menosan er A. Vogels mestselgende produkt i Europa!

Lese mer? Her finner du åtte tips som kan gjøre overgangsalderen bedre.

Kilde:
A. Vogel Sage Forte 1x1 Tablet Study 2008