Smarte veier til å få i deg mer grønt!

Er du supermat-fersking har du kanskje stusset over at så mye av supermaten kommer i pulverform. Dette er det en helt naturlig grunn til, og pulveret er faktisk en smart måte å få i seg mer grønt på. Visste du for eksempel at 2 ts Supernature Spirulina inneholder dobbelt så mye betakaroten som en stor gulrot?


Text: Marthe Færø Kaasa
Publisert: 02/03/2017

Enkelt, sunt og smart! Med en teskje spirulina i frokostsmoothien din har du fått i deg en rekke næringsstoffer kroppen din trenger som vitamin A og K, mineralene krom, jern og jod og proteiner. Bruker du i tillegg en smoothieoppskrift med grønnsaker, proteiner, karbohydrater og sunne fettsyrer har du tilnærmet et fullverdig måltid.

Næringsrik supersmoothie

Nettopp fordi supersmoothie har blitt så populært, kommer mye av supermaten i pulverform. I tillegg er den mest skånsomme konserveringsmetoden for mange av supermatplantene nettopp tørking og maling. Pulverisert frukt og grønt er konsentrerte varianter av de råvarene de er laget av, og du kan derfor få i deg større mengder av råvaren enn om du kun spiser den fersk.

Ikke erstatte, men tilføre

Ulike varianter av supermat i pulverform inneholder mange av de samme næringsstoffene du finner i frukt og grønt – og ofte i mer konsentrert form. Men å tilføre supermat i pulverform til kosten handler ikke om å erstatte – heller tilføre. Kanskje er du en av dem som synes det er vanskelig å få i seg fem om dagen – hver dag? Eller kanskje ønsker du å tilføre kroppen mer næringsstoffer enn det du får gjennom 500 gram frukt og grønt?

Finn supermatpulveret som passer for deg!

Hamp – vedlikeholder muskelmassen

Hamp er en godt egnet supermatvare for deg som trener, eller ønsker mer protein i kosten. Supernature Hampproteinpulver har et høyt proteininnhold, med alle 21 aminosyrene – inkludert de 8 essensielle. Hamp inneholder omtrent 50 % protein, og protein bidrar til å vedlikeholde muskelmassen. Proteinpulveret er også en kilde til omega-3 og er rikt på fiber. Det er blant annet like mye fiber i 20 gram Supernature Hampprotein som i 100 gram brokkoli! Pulveret kan blandes i all mat og drikke, som i smoothies, shakes, frokostblanding, bakst og grøt. Enkelt og effektivt!

Chlorella – når du skal yte det lille ekstra

Chlorella passer når du skal yte det lille ekstra. Algen har et høyt innhold av jern og vitamin K. Det er blant annet like mye jern i 2 ts Supernature Chlorella som i 50 gram linser! Jern bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og til normal oksygentransport i kroppen. Vitamin K bidrar blant annet til å opprettholde normal benbygning. Supernature Chlorella inneholder mineraler og vitaminer, i tillegg til at den har 62 % protein som blant annet bidrar til vekst og vedlikehold av muskelmasse.

Rice Bran – bra for huden

Rice Bran har en mild smak og er velegnet i smoothies og rawfood. Den er populær både på grunn av sin næringstetthet og sine unike egenskaper. Rice Bran er pulver av vannløselig riskli med kim, den mest næringsrike delen av riskliet. Supernature Rice Bran er rik på B-vitaminene riboflavin (B2), niacin (B3) og B6 som bidrar til nervesystemets normale funksjon, til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse. Riboflavin og niacin bidrar til å opprettholde normal hud. Det er blant annet like mye vitamin B6 i 2 ts Supernature Rice Bran som i 100 gram banan. Supernature Rice Bran er også rik på antioksidanten vitamin E, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Spirulina – godt for immunforsvaret

Spirulina er verdens mest populære og kjente blågrønne alge med gode næringsstoffer, som blant annet vitaminer, mineraler og proteiner. Den næringsrike algen passer for deg som har en aktiv livsstil eller trenger mer energi. Supernature Spirulina er god for blodsukkeret og immunforsvaret da den er rik på krom. Krom bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå og vitamin A fra betakaroten som bidrar til et normalt immunsystem. Faktisk inneholder 2 ts Supernature Spirulina dobbelt så mye betakaroten som 100 gram gulrot! Algen er også bra for økt energi - den inneholder nemlig jern og B-vitaminene riboflavin, niacin og B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Hvetegress – bra for benbygningen

Supernature Kamut Hvetegress inneholder blant annet vitamin K og vitamin B3, B6 og B12. Vitamin B3, B6 og B12 bidrar til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse, i tillegg til at det hjelper ved lett uro. Vitamin K bidrar til å opprettholde en normal benbygning. Visste du at det er 10 ganger så mye vitamin K i Kamut som i grønnkål per gram? Næringsprofilen til Kamut hvetegress gjør at den er fin å bruke både før, under og etter trening.

Afa-alge – støtter nervesystemet

Supernature Afa-alge er en næringsrik blågrønn-alge. Den er rik på B-vitaminene tiamin (B1) og riboflavin (B2) som bidrar til normal energiomsetning, i tillegg til vedlikehold av et normalt nervesystem. Per andre gram Supernature Afa-alge er det dobbelt så mye vitamin B2 som i 100 gram kikerter. Tiamin (B1) bidrar også til en normal psykologisk funksjon. Afa-alge er også en rik kilde til naturlig vitamin A fra betakaroten, i tillegg til mineralene kalium, kalsium og jern. Afa-alge regnes gjerne som supermat for viderekomne.

Aktivert bygg – opprettholder et normalt kolesterolnivå

I aktivert bygg aktiveres frøene gjennom en patentert prosess som gjør at frøet spirer, men høstes før kornet utvikles på aksen. Supernature Aktivert Bygg inneholder betaglukaner og er ideell for deg som trener og er fysisk aktiv. Betaglukanene bidrar også til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Supernature Aktivert Bygg har 5 gram betaglukaner per 100 gram, og inneholder mer betaglukaner enn for eksempel havregryn. Aktivert Bygg er rik på vannløselige fiber, og en god kilde til jern som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Purely Greens Max – bidrar til normalt stoffskifte

Supernature Purely Greens Max er et bredspektret supermatkompleks som inneholder pulver av alger, gress, grønnsaker og urter. Den er fiber- og proteinrik og en kilde til jern, jod og vitamin A og K. Purely Greens Max er godt for immunsystemet. Jern bidrar nemlig til immunsystemets normale funksjon, samt til å redusere tretthet og utmattelse. Jod bidrar til normal produksjon av skjoldbrukshormoner og skjoldbruskkjertelens normale funksjon. Det er få plantebaserte matvarer i det norske kostholdet som inneholder noe særlig jod. Fisk og sjømat regnes som gode kilder til jod, men Supernature Purely Greens Max inneholder faktisk fire ganger så mye jod per gram som hummer! Purely Greens Max er derfor også gunstig for stoffskiftet.