Psst – vil du se mitt grønne sommerapotek?

Hva tenker jeg på når jeg skal på små og store reiser om sommeren? Jo, at jeg skal nyte bading, sene utekvelder og litt uvant mat, og at familien min også skal gjøre det. Derfor har jeg med en liten pose med viktige og gode produkter.

Tekst: Lene Røtterud


Publisert: 20/06/2017

God feriemage

Er du på ferie og magen slår seg vrang er ingenting moro. Jeg bruker Bitterstern eller Supernature Premium Bitter forebyggende før et stort måltid som grillmat. Det hjelper mot oppblåsthet og ubehag etter maten. Barna mine får også noen slike dråper hvis de får feriemage. Da serveres dråpene i en skvett lunkent vann.

Og du – du kan også prøve A. Vogel sin Molkosan Fruit. Den har en høyt innhold av L+ melkesyre – dette er den formen for melkesyre kroppen selv produserer. Molkosan Fruit inneholder også kalsium som er godt for fordøyelsen!

Hold deg frisk gjennom sommeren

Får du som meg sår hals på flyturen eller når det er aircondition på hotellet? Jeg har Vogel Echinaforce Halsspray i veska på flyturen og liggende på nattbordet på hotellet. Den inneholder solhatt og salvie som hjelper ved forkjølelsessymptomer og sår hals.

Mange er plaget av blærekatarr når de går med våt badedrakt i sommerferien. Dette er jo også noe som kan komme ved skifte av sexpartner. Nature`s Sunshine har et tranebærprodukt med urten bucco som hjelper ved lett blærekatarr. Cran-Max er en bestselger i helsefaghandel.

Vi elsker kokos!

Og huden elsker kokosolje!
Jeg har akkurat brukt Cocosa Extra Virgin og Supernature Himalayasalt for å lage min helt egen kroppsskrubb. Det kan også du gjøre for å gjøre huden klar for sommeren!

Kroppsskrubb med himalayasalt:
  • 2,5 dl Supernature Himalayasalt, grovt
  • 1 dl Cocosa Extra Virgin
  • 2-15 dråper essensiell olje, for eksempel lavendel, peppermynte eller appelsin
  • Bland alle ingrediensene sammen i ett glass. Skrubbes på fuktig hud og skylles godt av en gang i uken.

I tillegg er de tre milde og økologiske hudproduktene i serien CoVera er et must i feriekofferten.

CoVera sin leppepomade har så milde ingredienser at du kan spise den! I tillegg tar jeg med meg ansiktskremen som nærer huden godt på sommeren etter timer ute i vind og sol. Du finner dessuten bodylotion i samme serie – ingen ting er bedre mot lett solbrent hud. Alle tre produktene inneholder kokosolje, sheasmør og aloe vera. Sheasmør nærer og pleier huden, forebygger og lindrer tørrhet. Aloe vera er fuktighetsgivende, mykgjørende og avkjølende, mens kokosolje nærer huden.
Og du – er du uheldig en dag og blir litt rødere enn planlagt kan kokos være redningen også her. Prøv Cocosa Extra Virgin på solbrent hud. Selv om jeg egentlig håper du slipper akkurat det.

Til slutt: Mitt billigste tips

Jeg elsker å bade i sjøen, men visste du at du gjerne kan dusje nesen med saltvann hele året? I vintersesongen er det ypperlig å bruke ved forkjølelse – i sommerhalvåret får du hjelp mot pollen. Det å ha en ren neseslimhinne som ikke er så tørr gjør at nesen gjør en bedre jobb for deg! Jeg går ikke noe sted uten Miwanas saltvannsspray 0,9%.

HA EN FIN FERIE!