Kan en kopp te gjøre en forskjell?

Yogi Tea er opptatt av mer enn å «bare» lage en deilig kopp te til deg!

Yogi Tea er kjent for sine velsmakende teer med ayurvediske urter og krydder. Ordet ayurvedisk kommer fra sanskrit, og er et helhetlig medisinsk system som er 7000 år gammelt. Det indiske samfunn var tidlig høyt utviklet innenfor dette feltet, og ayurvedisk medisin innbefattet kostholdsråd, yogaøvelser og pusteteknikker. Bruk av urter, mineraler og oljer i behandlingen av sykdom var også utbredt. Målet for behandlingen var å oppnå en tilstand av fysisk, følelsesmessig og åndelig sunnhet.


Publisert: 17/03/2017

YOGA + TE = SANT

Yogi Bhajan, mester i kundalini-yoga, var en pioner innen denne altomfattende yoga-livsstilen. Målet med livsstilen er lykke, sunnhet og å leve bevisst. Yogi Bhajan delte sin visdom og sin kunnskap om å leve sunt og om bruk av spesielle urter og krydder med sine elever. Mens han underviste elevene sine serverte han dem beroligende og aromatisk urtete, som elevene kjærlig kalte «Yogi Tea». Denne teen selges den dag i dag under navnet Yogi Tea Classic, og er bakgrunnen for at Yogi Tea i 1986 ble introdusert i Europa som en pioner på markedet for «velværete». Teen har siden vært blant de mest vellykkete urte- og krydderteer i Europa.

Bærekraft og samfunnsansvar

For Yogi Tea handler det om mye mer enn bare en kopp te. De ønsker å tilby unike teprodukter av høy kvalitet, og etterstreber å være autentiske, ærlige og respektfulle. Selskapet har alltid hatt et sosialt ansvar både lokalt, nasjonalt og globalt, og bærekraft er et viktig prinsipp for Yogi Tea. Derfor støttes helsen til de ansatte, og det er for eksempel et ønske at de ansatte skal reise kollektivt til og fra jobb!
Helt siden begynnelsen av 70-tallet har Yogi Tea støttet forskjellige bærekraftige prosjekter gjennom partnere i produksjonsområdene. Yogi Tea er opptatt av å vise omsorg for barn i nød og å hjelpe dem permanent. Yogi Tea støtter også en rekke institusjoner for mennesker som trenger hjelp, samt veldedige arrangementer i nærområder ved å tilby varer, sponsing og aktiv støtte lokalt.

Økologisk kvalitet

Til Yogi Tea brukes utelukkende de absolutt beste råvarene som er utvunnet gjennom sertifisert, økologisk drift. Dermed tar Yogi Tea også vare på jordens naturressurser. Mye banebrytende arbeid var nødvendig for å kunne få tak i mer enn 80 urter og krydder i økologisk kontrollert kvalitet fra de mest fjerntliggende verdenshjørner. Alle produktene er merket med EU BIO-merket.

Smak, lukt og renhet

Smak, lukt og renhet – alt dette sjekkes før de nøye utvalgte teblandingene klargjøres for produksjon. Teen din skal gi deg en utsøkt smaksopplevelse. En kopp rykende varm Yogi Tea kan være som et stevnemøte med deg selv hvor du kan fokusere på det lille visdomsordet som står skrevet på te-taggen din! Denne lille detaljen er det mange trofaste Yogi Tea-drikkere som elsker! Teen skal også dufte av kardemomme, kanel, matcha eller en annen ayurvedisk urt.

Til slutt renhet; Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) setter retningslinjer for hvordan matvarer skal produseres. Disse prinsippene er det en selvfølge å etterleve også for en stor økologisk teprodusent.

Te som gjør en forskjell

Yogi Tea skal gi harmoni mellom kropp og sjel, og rett og slett gi deg en følelse av velvære. De økologiske ingrediensene leveres av bønder fra mange verdenshjørner. Produsenten reiser til fjerntliggende steder for å møte produsenter som driver bærekraftige prosjekter hvor bøndenes lønn og levekår må være gode.

Så kan en kopp te gjøre en forskjell for verden? Velger du en kopp Yogi Tea støtter du bærekraftige prosjekt rundt omkring i verden, du får en kopp te laget med rene, økologiske ingredienser og i tillegg får du et lite visdomsord med deg på veien.

Finn din favoritt-te: