Julebaksten alle kan lykkes med: Så enkelt lager du sunnere julebrownie

Enkelt, godt og sunnere – dette er juleoppskriften du bare må prøve!


Text: Hans Ola Hevrøy
Publisert: 14/12/2017

Hvem liker ikke en digg brownie? At Linn Hansen sin oppskrift i tillegg er raw og uten tilsatt sukker har gjort dette til en av våre sjokofavoritter.

Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Sunnere eller syndig?

Eller hvorfor ikke begge deler? Om ikke syndig, kan sjokolade i alle fall være både sunnere og syndig god!

Visste du at kakao inneholder en rekke stoffer som gjør at den klassifiseres som supermat? Kakao er blant annet rik på magnesium, som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt normal muskelfunksjon. Det er med andre ord ingen dum ide å kombinere kakao med for eksempel trening.

Det er ifølge forskning flere stoffer i kakao som kan gi god helseeffekt, men sjokolade inneholder også ofte sukker og fett som i for store mengder ikke er bra for kostholdet. Velg derfor din sjokolade med omhu hvis du er opptatt av hva sjokoladen gir deg av næringsstoffer.

Supernature råkakao

Er du opptatt av å få i deg det beste fra kakaoplanten, kan råsjokolade være noe for deg. De viktigste ingrediensene i det meste av sjokolade er kakaomasse, kakaofett og sukker. Den største forskjellen på sjokolade med råkakao og sjokolade uten råkakao er ikke ingrediensene, men hvordan selve kakaoen har blitt behandlet.

I fremstilling av råkakao blir ikke bønnene brent - kun soltørket og fermentert. På den måten har råkakao fra Supernature de aller fleste næringsstoffene til kakaoplanten intakt. Lager du hjemmelaget sjokolade med Supernature råkakako kan du dermed være sikker på at du får i deg viktige næringsstoffer.

Kakaoprodukter fra Supernature
  • Supernature Kakaosmør passer perfekt til hjemmelaget sjokolade. Ikke varmebehandlet eller tilsatt noe under fremstillingsprosessen.
  • Supernature Kakaomasse bare må du ha når du lager hjemmelaget sjokolade! Råsjokolade lager du enkelt selv ved å bruke to deler rå kakaomasse og en del rå kakaosmør som base, som smeltes forsiktig over vannbad.
  • Supernature Kakaopulver kan brukes på samme måte som vanlig kakao i all matlaging, smoothies, sjokolade, kaker og desserter.
  • Supernature Kakaobiter kan brukes som snacks, i salater og andre matretter. Perfekt som topping på smoothies!