Støtt immunforsvaret ditt med naturlige hjelpemidler

Voksne rammes av forkjølelse 1-2 ganger per år, mens barn under syv år rammes 7-9 ganger årlig. Vi bruker faktisk hele 3-5 år av livet vårt på å være forkjølet! Sjansen er med andre ord stor for at du blir rammet i forkjølelsessesongen. Støtt kroppens eget forsvar med naturlige hjelpemidler mot forkjølelse i høst.


Text: Marthe Færø Kaasa
Publisert: 01/12/2016

Immunsystemet består av spesielle organer, vevstyper, proteiner og celler som beskytter kroppen vår mot ulike inntrengere. Forkjølelsessymptomer starter oftest i nese og svelg. Det finnes mange ulike typer forkjølelse, og det er derfor ikke mulig å bli generelt immun mot forkjølelse. Forkjølelse smitter via dråpesmitte fra nysing og lett hosting eller ved direkte kontakt med smittede personer. Personer som er utsatt for fysisk eller psykisk stress, får lettere forkjølelse enn andre.

Tilstanden er karakterisert ved typiske forkjølelsessymptomer som sår og irritert hals, lett hoste og tett nese. Ofte starter det med sår hals etterfulgt av de andre symptomene som kommer i løpet av 24 til 48 timer etter symptomstart. Med naturlige hjelpemidler kan du legge grunnlaget for et godt immunforsvar, samt både forebygge og behandle.

Legg til rette for et godt immunforsvar gjennom matplanter og tradisjonsrike urter. Matplanter og urter har blitt brukt langt tilbake i tid som middel for god helse. Planter som amla, solhatt, salvie, svarthyll, timian, gojibær og rødalger har blant annet vært brukt for immunforsvaret og forkjølelse gjennom historien. Det foregår nå en renessanse over hele verden hvor urter og matplanter tas frem igjen, og mennesket gjenoppdager hvor viktig planter og urter er for velvære og helse.

Supernature Amla C Plus
 • Det indiske stikkelsbæret, amla, inneholder naturlig C-vitamin, og anses som en av de viktigste plantene i Ayurvedisk tradisjon. I tillegg til Amla har vi tilsatt flere gode naturlige C-vitaminkilder: camu camu, nype og acerola. C-vitamin bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og har betydning for kroppens immunforsvar som beskytter mot blant annet virus og bakterier. C-vitamin motvirker også tretthet og utmattelse.
Supernature Red Marine Algae
 • Supernature Red Marine Algae er en kilde til vitamin A som bidrar til immunsystemets normale funksjon. Den inneholder to typer rødalger; Gigartina og Dumontiaceae, og er også tilsatt spirulina for ekstra næring.
 • Supernature Spirulina: Spirulina er en av de mest brukte og kjente superalger med gode næringsstoffer som er bra for energi og immunforsvaret. Algen inneholder, blant annet vitamin A som bidrar til immunsystemets normale funksjon.
Supernature Gojibær
 • Viste du at de smakfulle gojibærene også støtter immunforsvaret? Gojibær inneholder betakaroten som er en naturlig kilde til vitamin A, og antioksidanten vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og vitamin A har betydning for kroppens immunforsvar som beskytter mot blant annet virus og bakterier. C-vitamin motvirker også tretthet og utmattelse.

Det passer sjelden med forkjølelse. Forebygger du aktivt er sjansene større for at du holder deg frisk i forkjølelsessesongen.

Unngå stress
 • Du kjenner det kanskje selv. Når du har mange baller i lufta, kommer gjerne forkjølelsen snikende. Stress kan nemlig gjøre deg forkjølet, fordi det svekker immunforsvaret. Det bekrefter en metaanalyse fra Århus Universitetssykehus og University of Pittsburgh. Statistikken viser at du har dobbelt så stor risiko for å bli forkjølet om du er stresset. Kilde: Forskning.no
Vær fysisk aktiv
 • Over 1000 mennesker i alderen 18 til 85 år deltok i en studie, som viser at aktive mennesker får omtrent halvert sin risiko for å bli forkjølet sammenlignet med de som ikke trener. I tillegg så forskerne at de som var fysisk aktive, ble rammet av mildere infeksjoner enn andre. Forskerne mener dette skyldes at trening hjelper immunforsvaret til å bekjempe forkjølelse. Kilde: British Journal of Sports Medicine
God hygiene
 • Håndvask er kanskje det viktigste smitteforebyggende tiltaket når det gjelder forkjølelse. Vask hendene ofte. Du kan lett bli smittet når du håndhilser eller tar på andre, tar på dørhåndtak, handlevogner og liknende. Unngå også mennesker som er forkjølet hvis du kan. Kilde: Norsk helseinformatikk
Få nok søvn
 • Det er også vanlig å tro at en god natts søvn er bra for helsa, og trolig er dette riktig. Det ble i et amerikansk forskningsprosjekt funnet klare sammenhenger mellom søvn og forkjølelse. Deltakerne som sov under 7 timer hver natt, hadde tre ganger så høy risiko for å bli forkjølet som de som sov 8 timer eller mer. Men det var ikke bare lengden på søvnen som var avgjørende, like viktig var det å sove godt og effektivt. Kilde: Norsk helseinformatikk
Nature’s Sunshine Sambucus Force
 • Nature’s Sunshine Sambucus Force inneholder solhatt og et sterkt konsentrert ekstrakt av svarthyllbær. Svarthyll og solhatt kan virke styrkende på immunforsvaret og solhatt kan hjelpe mot forkjølelsessymptomer. Produktet inneholder også olivenbladekstrakt og bidronninggele. Sambucus Force kan med fordel brukes når det begynner å krible i halsen for å forhindre at forkjølelse får utvikle seg.
A.Vogel Echinaforce Tinktur
 • Echinaforce inneholder et flytende ekstrakt (tinktur) av frisk solhattplante med rot som hjelper ved forkjølelsessymptomer og styrker immunforsvaret. Echinaforce er det originale solhattproduktet og har vært på det europeiske markedet i over 50 år. Start inntaket umiddelbart ved første tegn til forkjølelsessymptomer.

Selv om en forkjølelse ofte bare varer i noen dager og går over av seg selv, kan det være svært plagsomt. Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres.

Nature’s Sunshine Fenu-Max
 • Nature’s Sunshine Fenu-Max lindrer tett nese og virker lett slimløsende ved forkjølelse – helt naturlig. Produktet har vært på det norske markedet i over 30 år og er fremdeles en bestselger. Produktet inneholder bukkehorn og timian, og timian er godt kjent for å virke lindrende ved tett nese og lett slimløsende ved forkjølelse. Bruk den gjerne i kombinasjon med Sambucus Force.
Nature’s Sunshine Sambucus Force
 • Nature’s Sunshine Sambucus Force inneholder solhatt og et sterkt konsentrert ekstrakt av svarthyllbær. Svarthyll og solhatt kan virke styrkende på immunforsvaret og solhatt kan hjelpe mot forkjølelsessymptomer. Produktet inneholder også olivenbladekstrakt og bidronninggele. Sambucus Force kan med fordel brukes når det begynner å krible i halsen for å forhindre at forkjølelse får utvikle seg. Bruk den gjerne i kombinasjon med Fenu-Max.
A.Vogel Echinaforce Tinktur
 • Echinaforce inneholder et flytende ekstrakt (tinktur) av frisk solhattplante med rot som hjelper ved forkjølelsessymptomer og styrker immunforsvaret. Echinaforce er det originale solhattproduktet og har vært på det europeiske markedet i over 50 år. Start inntaket umiddelbart ved første tegn til forkjølelsessymptomer.
A.Vogel Echinaforce Halsspray:
 • Echinaforce Halsspray inneholder ekstrakter fra frisk rød solhatt og salvie. A. Vogels solhattekstrakt er blant markedets aller best dokumenterte remedier mot forkjølelsessymptomer. Salvie har dokumentert effekt mot sår og irritert hals. Til sammen er solhatt og salvie en unik blanding mot forkjølelsessymptomer som sår hals.