Her er hemmeligheten bak den beste julebaksten!

Kokosolje har en naturlig plass i juleforberedelsene – det er jo så mye godt man kan lage med kokosolje!

Tradisjon står sterkt når det kommer til juleforberedelser og julebakst, og det er ingen tvil om at vi forbinder smaken av kokos med jul. Det er også lov til å eksperimentere litt med de tradisjonelle juleoppskriftene. Kanskje finner du en litt sunnere vri på de syv sorter, som ikke går på bekostning av smak? Eller kanskje du med noen små tilpasninger kan få mormors julekaker til å smake enda bedre?


Text: Marthe Færø Kaasa
Publisert: 01/12/2016

Et hint av kokos

Det er mange gode grunner til å inkludere produkter av kokos i julebaksten. Ved å erstatte andre fettkilder i julebaksten helt eller delvis med Cocosa kokosolje kan du løfte smaken et ekstra hakk. Et hint av kokos passer i alt fra kjeks til sjokoladedesserter og kaker. Cocosa er bestselgeren innen kokosolje i Norge, og er økologisk kaldpresset kokosolje av ypperste kvalitet. Cocosa inneholder ikke melk eller gluten, og har ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer.

Kokossukker har også fått mye oppmerksomhet de siste årene, og stadig flere bruker sukker fremstilt av kokosblomstens søte nektar som søtning. Kokossukker har en søt karamellaktig smak som egner seg godt julens bakst, kaker og desserter. Cocosa Sukker er et økologisk og uraffinert alternativ til vanlig sukker, har gode bakeegenskaper og kan erstatte sukker en til en i alle oppskrifter.

Glutenfritt alternativ

Er du en av dem som ønsker å redusere gluten i kosten er kokosmel et ypperlig alternativ. Cocosa økologisk kokosmel kan erstatte opp til 25 % av hvetemel og andre glutenholdige melsorter i en oppskrift uten å påvirke bakeegenskapene. Har du en oppskrift med andre glutenfrie melsorter kan Cocosa Mel erstatte 100 %. Kokosmel har en mild søtsmak, og er et naturlig tilskudd i julens søte bakst. Kokosmel er også velegnet som fortyknings- og bindemiddel i sauser. For deg som ønsker å eksperimentere med sunnere varianter av julens søtsaker er det en fordel at Cocosa Mel også er rikt på kostfiber og kilde til protein.

Prøv deg fram, på egenhånd, eller bruk noen av våre deilige Cocosa-juleoppskrifter: