Heller du denne superingrediensen i vasken?

Har du spist kikerter før? Da har du mest sannsynlig kastet bort en ingrediens du kan lage både majones, marengs, makroner, sjokolademousse av – og det helt uten egg. Hver gang du åpner en boks kikerter og heller av vannet de ligger i, eller du heller av kokevannet fra hjemmekokte kikerter, skyller du faktisk en genial ingrediens rett ned i sluket. Kikertvannet – eller aquafaba – er et hot fenomen innen vegansk matlaging, og det med god grunn. Det gulbleke vannet har nemlig noen fantastiske egenskaper som gjør det til en genial eggeerstatning i en rekke desserter og bakverk.

Generelt brukes tre spiseskjeer aquafaba som erstatning til ett egg (2 ss aquafaba = 1 eggehvite, 1 ss aquafaba = 1 eggeplomme).

Ta vare på kikertvannet, søk opp aquafaba-retter på nett og begynn lag alt fra middagsretter til søte desserter med «vegensk eggehvite».

Kilde: matmerk.no


Text: Hans Ola Hevrøy
Publisert: 07/03/2018

Betalingsmetoder


Fraktalternativer



Om Soma.no

På Soma.no finner du kosttilskudd, supermat og økolgiske matvarer, og naturlige kroppspleie-produkter. Vi har også masse oppskrifter, samt guider og artikler.



© Soma.no / Netthandelsgruppen AS 2018, Org.nr. 913661001 MVA, Ryensvingen 9, 0680 Oslo, Norge