Forbered hud på sol og sommer

Vitamin A er en superhelt for huden din, og betakaroten er en trygg og god kilde til vitamin A. Ta ekstra godt vare på huden din i sommermånedene.


Text: Marthe Færø Kaasa
Publisert: 07/06/2018

Betakaroten tilhører karotenoidene, en gruppe stoffer som gir den sterke gul-oransje fargen til frukt og grønt. I tillegg er betakaroten en forløper til vitamin A. Vitamin A har en svært viktig rolle i kroppen, og er godt for hud, hår, syn, slimhinner og immunsystemet. Kroppen omdanner selv det den trenger av vitamin A fra betakaroten, så selv om vitamin A er et vitamin det kan være skadelig å få for mye av, er betakaroten en trygg kilde til vitamin A da det ikke er fare for overdosering.

Betakaroten fra frukt og grønt

Vitamin A-mangel er en alvorlig sykdom som går spesielt utover synet, men heldigvis er dette svært uvanlig her i Norge. Noe av grunnen er nok at det er mange gode kilder til betakaroten i kosten vår. Vi har to typer vitamin A i kosten – fra vegetabilske og animalske kilder. I planteriket får vi vitamin A gjennom karotenoider, hvor betakaroten er den viktigste karotenoiden.

Se etter fargesterke frukter og grønnsaker. Gulrøtter er kanskje den grønnsaken som er mest kjent for å være en god kilde til betakaroten. De fleste kjenner vel til myten om at man får oransje hud av å spise mye gulrøtter. Noe som skal godt gjøres med et sunt og variert kosthold! Men også de mørkegrønne grønnsakene kan være gode kilder til betakaroten. Brokkoli, spinat og grønnkål er gode eksempler. I kosttilskudd brukes både syntetiske og naturlige kilder til betakaroten, og i naturlige kosttilskudd brukes ofte alger som kilde. Spirulina er eksempel på en alge som inneholder mye betakaroten. Faktisk inneholder 2 ts spirulinapulver dobbelt så mye betakaroten som en stor gulrot*!

Naturlig betakaroten fra Nature’s Sunshine

Betakaroten fra Nature's Sunshine inneholder betakaroten fra naturlige kilder; algen blakeslea trispora, gulrot og rødbete. I tillegg inneholder Nature’s Sunshine Betakaroten antioksidanten sink, som bidrar til normal omsetning av vitamin A og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Som vitamin A, er sink også bra for hud, hår, syn og immunsystemet.