Fargerik og fristende hverdagsmat

Trenger du litt inspirasjon til næringsrike, sunne og enkle måltider som passer fint inn i hverdagen? Eller grønnere alternativer til kveldskosen? I samarbeid med Siri Harsem (A Wildflower Life) får dere her noen gode tips til hva dere kan spise i løpet av dagen.


Text: Stina Resset
Publisert: 01/03/2018

Frokost

Skivet rugbrød fra Helios er fiberrikt, har lang holdbarhet og kommer helt uten konserveringsmiddel- perfekt til frokost! Prøv det sammen med avokado, litt limejuice, havsalt og chiafrø, eller Helios Cashewsmør! Cashewsmør er en kilde til protein og kostfiber, og har et høyt innhold av magnesium, jern og sink. Topp med banan, chiafrø, hampfrø og gojibær for å få i deg masse gode vitaminer og proteiner.

Lunsj

Er det noe som er undervurdert, så er det hvor deilig et fat med oppkuttet frukt og bær både ser ut og smaker! Frukt og bær gir rask og effektiv energi, samtidig som mange typer er rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Hvis du også serverer det sammen med litt deilig sjokolade fra Ombar får du i deg både magnesium og mangan. Magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens mangan bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Komboen frukt og sjokolade smaker helt fantastisk ved siden av grove vafler eller pannekaker!

Middag

Spaghetti er en gammel klassiker de fleste av oss er kjent med, men hvorfor ikke gjøre retten litt sunnere og grønnere? Test ut Helios sin speltspaghetti sammen med revet tomat (4-5 per person), 2 fedd hvitløk, salt og pepper, og frisk basilikum.

Dessert

Ute etter en økologisk og god dessert? Bauck Brownie-miks er et glutenfritt og økologisk alternativ som smaker som hjemmelagde brownies. I tillegg er den helt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer. Et lite tips er å tilsette noen biter sjokolade og friske bringebær- nam!